1. CINE SUNTEM?

Mons Mellis a luat fiinta din dorinta de a pune bazele unei afaceri pentru generatii. In primavara lui 2014, ne-am hotarat sa demaram proiectul Mons Mellis - brutarie artizanala - ca o alternativa la produsele procesate industrial in vechea laptarie a sasilor din comuna Harman, judetul Brasov, in imediata apropiere a cetatii fortificate. Apropierea de Brasov ne-a asigurat piata de desfacere, painea artizanala si prajiturile de casa oferindu-ne o pozitionare rapida pe piata, clientela noastra fiind formata din clienti orientati spre o alimentatie sanatoasa, precum si clienti in cautare de specialitati. Tendinta si succesul produselor noastre, precum si cererea tot mai insistenta de a ne impartasi reteta succesului ne-au determinat sa lansam primul concept 100% romanesc de brutarie artizanala francizata, Mons Mellis - Artisan Bakery.

 

O scurta prezentare Mons Mellis

  • 14 septembrie 2014 am deschis brutaria in Harman jud Brasov
  • Mons Mellis (Muntele Mierii) a fost prima denumire a localitatii Harman.
  • 12 ianuarie 2015 am deschis primul magazin din Brasov
  • 19 martie 2015 am castigat la concursul Painea Anului 2015 Premiul de excelenta cu o paine din faina spelta, multicereale si seminte de dovleac
  • 7 aprilie 2015 am deschis al doilea magazin din Brasov
  • 23 aprilie 2015 am semnat primul contract de franciza pentru Bucuresti
  • 16 iunie 2015 am deschis al treilea magazin din Brasov
  • 21 august 2015 am aparut in Allgemeine Deutsche Zeitung
  • 30 septembrie 2015 Mons Mellis a devenit marca inregistrata
  • 30 martie 2016 produsele noastre se vand in alte 14 magazine si restaurante partenere
  • 7 aprilie Mons Mellis expune 3 paini in concursul Painea Anului 2016 la Gastropan
  • 7 aprilie 2016 Mons Mellis castiga premiul II si 2 mentiuni la concursul Painea Anului 2016 la Gastropan
  • 28 septembrie 2017 Mons Mellis deschide primul punct Mons Mellis Gourmet langa Biserica Neagra din Brasov
  • 25 noiembrie 2017 se deschide in franciza brutaria Mons Mellis Targoviste
  • 9 martie 2018 se deschide in franciza brutaria Mons Mellis Bucuresti Panduri
  • 20 aprilie 2018 am castigat la concursul Painea Anului 2018 premiul II cu painea cu malai si prune uscate si mentiuni cu painea cu germeni de secara si Othello
  • ...povestea continua

 

 

2. PRODUSE SI AVANTAJE

Pe rafturile Mons Mellis gasim urmatoarele categorii de produse:

  • produse de brutarie artizanala: specialitati de paine precum ciabatta, bagheta frantuzeasca, secara bavareza, soprana, secara, secara cu chimen, multicereale, pane cunzatu, paine cu turmeric, paine Pompei, paine cu faina spelta, etc. Toate aceste produse sunt de o calitate exceptionala, la conceperea si fabricarea lor lundu-se in calcul numai materie prima de cea mai buna calitate precum si ingrediente ale caror valente curative au fost demonstrate de-a lungul timpului. Procedurile de productie folosite sunt traditionale si artizanale, fiind inspirate din brutariile artizanale franceze, italiene si germane.
  • produse de cofetarie: prajituri de casa, ciocolata de casa, o gama larga de biscuiti dupa o reteta saseasca veche
  • produse de bacanie sub marca proprie Mons Mellis: biscuiti cu faina spelta, musli, dulceturi, faina spelta, precum si alte produse de bacanie precum ulei de masline, vin, bere artizanala, apa minerala la sticla, cafea de la o prajitorie partenera, etc.Toate produsele existente pe rafturile noastre sunt strans legate de paine, nu fac nota discordanta si sunt ales selectionate pentru satisfacerea exigentelor clientilor nostri.

 

De ce sa intrati in familia Mons Mellis?

Pentru ca noi facem una dintre cele mai bune paini din tara!

Poti beneficia si tu de pasiunea noastra.

Pasiunea noastra va deveni si pasiunea ta.

Impreuna putem sa ducem Mons Mellis pe plan national.

Vei avea singura brutarie Mons Mellis din orasul si judetul tau ( clauza de exclusivitate teritoriala)

Unirea mai multor brutarii sub acelasi nume al calitatii va crea un lant de brutarii puternic, dedicat romanilor.

Calitatea produselor noastre a fost recunoscuta in competitii din domeniu de jurii internationale.

Avem expertiza necesara pentru a oferi produse de calitate la preturi corecte.

Avem clienti de calitate care ne sustin in permanenta.

Noi îți oferim suportul.Sigur îți va plăcea ce faci.O știm din experiență.

Nouă ne place!

 

Avantajele francizei Mons Mellis

Profitabilitate. Francizatul Mons Mellis beneficiaza de o afacere testata care se bucura de un real succes si cu un grad de profitabilitate sporit, adaosurile comerciale permitand o amortizare rapida a investitiei.

Personal redus. Datorita conceptului Mons Mellis, brutaria va putea fi gestionata cu un personal restrans format din 2 pana la 6 oameni, ceea ce exclude problemele legate de lipsa personalului, specifice acestui moment si care se vor acutiza in viitor.

Continuitate. Viitorul brutariilor in Romania se inscrie clar pe acest trend al micilor brutarii in detrimentul brutariilor de volum, energofage si operate cu multi oameni. Sa ne gandim ca in Germania, Franta, Italia pana la 70 % din piata painii este acoperita de brutariile artizanale care ofera paine proaspata, curata si care se sunt deja la a 5-a sau a 6-a generatie de brutari,  afacerea transmitandu-se din tata-n fiu.

Recunoastere. Te vei bucura de o afacere cunoscuta pe plan national si chiar international, de toate premiile obtinute de noi, de toate retetele create de noi, de imaginea noastra impecabila, de promovare continua.

Materie prima de calitate. Intr-o lume in care diversitatea materiilor prime aduce cu sine si probleme legate de calitate, de furnizori cu practici economice diferite, noi iti punem la dispozitie toata materia prima de care ai nevoie in conditii de calitate maxima, orice produs care intra in componenta retetelor noastre fiind serios testat si verificat, astfel incat sa poti produce la un nivel de calitate maxima.

Pregatirea initiala a francizatilor. Chiar daca nu aveti experienta nu trebuie sa va impacientati. In doua saptamani, datorita prezentei noastre si a sesiunilor extinse de brutarit cu Master Bakerul nostru veti sti exact ce aveti de facut. Cursul intensiv de brutarie il vom tine direct in locatia dvs, iar pentru partea de prajituri trainingul se va tine in brutaria noastra din Harman.

Asistenta financiara. De obicei, in faza de demarare a afacerii, poate aparea si nevoia de creditare si de aceea noi va putem ajuta sa va obtineti finantare pentru echipamente  prin partenerul nostru Grenke,

Oportunitati de dezvoltare. Mons Mellis ofera noilor francizati oportunitatea de a se dezvolta, nu doar in cazul primei unitati, ci si daca vor sa deschida si sa opereze  alte unitati francizate. O franciza de dezvoltare teritoriala garanteaza zero concurenta din partea altor francizati sau unitati detinute de companie intr-o anumita zona geografica. Contractul de area developer ii da francizatului posibilitatea de a dezvolta noi unitati intr-un anumit teritoriu. Practic, in zona dedicata puteti deschide cate magazine de desfacere doriti.

 

 

COSTURI

FRANCIZA DE PRODUCTIE MONS MELLIS

Termenul contractului de franciză 5 ani
Exclusivitate de productie teritorială asigurată
Suprafaţa necesară (unit size) 80mp - 120 mp
Entry fee (taxa de intrare in franciza) 7.500 EUR
Royalty fee (redevenţe) 4 % din cifra de afaceri lunara

 

Capital necesar amenajare 3.000 EUR  
Varianta 1 - Echipamente noi livrate de Mons Mellis     58,000 EUR sau
Varianta 2 - Echipamente sh   livrate de Mons Mellis     37,000 EUR


Indiferent de varianta de echipare aleasa, pachetele includ absolut toate echipamentele necesare bunei desfasurari a activitatii, precum si toate accesoriile necesare lansarii brutariei.

Instruire şi training se asigură cu titlu gratuit
Experienţă comercială anterioară nu este necesară

 

FRANCIZA DE VANZARE MONS MELLIS

Termenul contractului de franciză 5 ani
Exclusivitate de productie teritorială Nu ( se subordoneaza francizei de productie)
Entry fee (taxa de intrare )           1.500 EUR
Royalty fee (redevenţe) 2 % din cifra de afaceri lunara
Capital necesar amenajare 3000 EUR
Suprafaţa necesară (unit size) 20 mp - 50 mp
Instruire şi training se asigură cu titlu gratuit
Experienţă comercială anterioară nu este necesară

 

Pasii de urmat pentru a detine o franciza Mons Mellis

1. Ne contactati si ne transmiteti in scris dorinta de a deveni francizat Mons Mellis intr-o anumita zona care nu este acoperita de un alt francizat

2. Ne intalnim si decidem daca va incadrati in profilul nostru de francizat.

3. Daca totul este in regula, se semneaza un precontract de aderare la franciza care va garanteaza ca sunteti acceptati de catre noi ca si francizati si care va da dreptul sa rezervati zona respectiva pentru o perioada de 30 zile calendaristice, timp in care va putem furniza informatii care sa va convinga ca este franciza care se muleaza pe profilul dvs, putem stabili intalniri cu alti francizati pentru a va impartasi din experienta lor, etc Pentru acest precontract se achita suma de 500 euro + tva, care in cazul semnarii contractului de franciza se va scadea din entry fee, iar daca renuntati la semnarea contractului va fi considerata taxa de rezervare teritoriala pentru 30 zile.

4. Se semneaza contractul de franciza, se plateste taxa de intrare in franciza, se alege si se plateste pachetul de echipamente

5. Se amenajeaza spatiul, se livreaza echipamentele, se obtin autorizatiile necesare desfasurarii activitatii

6. Parcurgem impreuna pasii de invatare a procedeelor tehnologice

7. Deschidem brutaria

În speranta ca prezentarea noastra v-a raspuns la intrebarile legate de franciza Mons Mellis, va multumim pentru interesul acordat si va asteptam alaturi de noi sa facem paine buna!

 

ORASE VIZATE

ALBA IULIA, ALEXANDRIA, ARAD, BACĂU, BAIA MARE, SATU MARE, BISTRIȚA, BOTOȘANI, BRĂILA, BUCUREȘTI, TÂRGU JIU, BUZĂU, CĂLĂRAȘI, CLUJ-NAPOCA, CONSTANȚA, CRAIOVA, DEVA, FOCȘANI, GALAȚI, GIURGIU, IAȘI, MIERCUREA CIUC, TÂRGU MUREȘ, ORADEA, PIATRA NEAMȚ, PITEȘTI, PLOIEȘTI, RÂMNICU VÂLCEA, SFÂNTU GHEORGHE, SIBIU, SLATINA, SLOBOZIA, SUCEAVA, TIMIȘOARA, TULCEA, VASLUI, ZALĂU

Parteneri
 
Aha Bistro & Lounge
Aha Bistro & Lounge  Str. Lucian Blaga nr 8    
Bistro de l'Arte
Bistro de l'Arte Piata Enescu 11 Bis
Elite Sapori D'Italia
Elite Sapori d'Italia   Str. Lunga nr. 213   Magazin cu specific italian
Keller Steak House
Keller Steak House Str. Apollonia Hirscher nr 2
Mons Mellis Brasov
Mons Mellis Brasov Str. Nicolae Balcescu nr.22 Magazin propriu
Prato
Prato Str. Valentin Wagner nr 2
 

Contact

Mons Mellis

: Harman, str. Stefan Cel Mare, nr. 257
: 0742 026 352 ; 0268 367 099

: strada Nicolae Balcescu nr. 22
Program:   Luni - vineri 8 - 20  |  Sambata 8 - 14
MonsMellis Brasov
Contactati-ne

Captcha
  Mesaj trimis cu succes.   Mesaj trimis cu succes.