fbpx
Skip links

Avantajele pâinii cu maia

Pâinea cu maia, se diferențiază de pâinea făcuta industrial prin procedeele tehnologice de dospire și coacere, această pâine fiind produsă exclusiv în brutăriile artizanale, deoarece productivitatea nu este foarte mare, procedeele de dospire îndelungată nefiind profitabile în cazul brutăriilor de volum.

Calitatea pâinii este dată de calitatea materiilor prime folosite, de aceea noi, acordăm o importanță deosebită furnizorilor de materie primă. Lucrăm cu selecții de făină – de grâu, grâu durum, grâu spelta, secară, semințe atent selecționate ( semințe de in, de floarea soarelui, de dovleac), iar sarea folosită în pâinea noastră este exclusiv sare de mare.

Pâinea făcută cu maia asigură o absorbție mult mai bună a mineralelor în organism, deoarece acidul fitic (acid existent în cereale și care blochează absorbția intestinală a acestora) este anihilat de acțiunea maielei, corpul uman recăpătându-și capacitatea de absorbție a mineralelor din cereale (fier, zinc, magneziu etc).

Pâinea cu maia, datorită fermenților naturali, întreține și reface flora intestinală rezultând o îmbunătățire clară a tranzitului intestinal.

Pâinea cu maia nu îngrașă. De ce? Responsabil de îngrășare este tot acidul fitic existent în bobul de grâu (implicit în făină). El este cel care împiedică asimilarea mineralelor în organism. Dacă organismul nu poate să asimileze mineralele din mâncare, va da mereu semnalul de foame, până când va reuși să își acopere necesarul. Maiaua dezactivează acidul fitic din pâine în proporție de 67% și astfel organismul are din nou capacitatea să asimileze corect mineralele și vitaminele.

Este foarte ușor de digerat și nu balonează, în comparație cu pâinea făcută cu drojdie comercială, deoarece maiaua predigeră aluatul.

Alergiile cauzate de drojdia de bere – saccharomyces cerevisiae – sunt în mod evident inexistente.

Pâinea cu maia nu provoacă intoleranță la gluten – Atenție a nu se înțelege că se poate consuma de cei cu intoleranță la gluten.

Pâinea cu maia și mai ales pâinea cu maia și făină albă este mai ușor suportată de diabetici. În urma multor studii efectuate în occident s-a ajuns la concluzia clară că pâinea cu maia ridică extrem de puțin nivelul zahărului în sânge, conform Journal of Cereal Science, la oameni sănătoși sau la diabetici, având un index glicemic mic. O felie de 30 de grame are indicele 52, 1 gr grăsimi și 20 gr carbohidrați. Conform studiilor nutriționistului Montignac, cel cu dieta care îi poartă numele, pâinea cu maia are indicele glicemic de 34.

Pe scurt, avantajele pâinii cu maia sunt evidente, asigurând o corectă asimilare a mineralelor necesare organismului, asimilare care vă va conferi vitalitate, putere de concentrare sporită precum și satisfacția unui gust deosebit.

Vă mulțumim ca ați ales pâinea Brutăriei Artizanale Mons Mellis!